Abur Cubur Bağımlılığından Kurtulun




Abur Cuburdan nasıl kurtulunur?

Abur cubur alışkanlığı sağlığınıza büyük ölçüde zarar verir. Bu yüzden bir şekilde bu alışkanlığınızdan kurtulmak zorundasınız. Abur cubur öyle kolayca vazgeçilecek bir alışkanlık değildir. Bırakmaya çalıştığınızda iştahınız daha da artabilir. O yüzden ilk günlerde küçük miktarda abur cubur tüketebilirsiniz. Gelelim önerilerimize…

Abur cuburu bırakmaya çalışırken, eğer çalışıyorsanız iş arkadaşlarınızla bunu paylaşmayın. Ne hikmetse insanlar sizin böyle bir perhize girdiğinizi duyduklarında ya ne yediğinizi izlemeye başlarlar ya da konuyla alakalı saçma espriler yaparak sizin canınızı sıkmaya çalışırlar. Bu da sizi baskı altına sokarak bağımlılığınızdan kurtulmanızı zorlaştırır.

Beslenme ve egzersiz ile ilgili doğru ve sağlıklı bilgiler edinin. Nasıl düzgün besleneceğiniz konusunda bilinçlenirseniz, yediklerinizin zararı aklınıza kazınacaktır. Ayrıca egzersiz yaparak aklınıza abur cubur geldiğinde kendini oyalayabilirsiniz.

Hedefiniz ve günlük besin ihtiyacınıza dair programınızı 'izin verdiğiniz küçük miktarda abur cuburu da kapsayacak şekilde yeniden düzenleyin. Zaman geçtikçe hiç abur cubur aklınıza gelmeden yaşıyor olduğunuzu fark edeceksiniz.

Çekmecenizde kuru üzüm, kayısı vs. gibi sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun. Molalara çıkmadan önce bu küçük atıştırmalıklardan yemeyi ihmal etmeyin. Böylece kahve molasında ani abur cubur krizlerinin gelmesini önlemiş olursunuz.

Günlük yediğiniz abur cubur miktarının ve neden kendinizi yemek zorunda hissettiğinizi anlatan bir liste yapın.

Amacınız ‘mükemmeliyet' değil, ‘gelişim' olmalıdır. Bir gün abur cuburu çok kaçırdığınızda aman zaten ben vazgeçemem, abur cubur yemeden duramam diyerek perhizi bırakmayın. Yarın daha az yiyerek durumu düzeltmeye çalışın. Bağımlılığınızdan kurtulmak kolay değildir. Bu nedenle azimli olmalısınız.