Regl Döneminde Kilo Verilir Mi?



Sitemize gelen bir soru üzerine sizler için başka bir araştırma daha yaptık. Bir çok kadının aklında olan bir soruya değindik. “Regl döneminde kilo verilir mi?” konusunda edindiğimiz bilgileri sizlerle paylaşalım.
Regl döneminde kilo vermenin durup durmadığı da ayrı bir merak konusudur. Regl döneminde kilo verme durumu aslında çok fazla bir şey ifade etmez. Regl döneminde vücudunuz stres altında olur. Üstelik bu dönem sandığınız gibi kanamanın olduğu 1 haftalık süreci kapsamaz. 3 haftalık bir süreci kapsar. Kadınlar regl döneminin yaklaşık 2 hafta öncesinde stresli bir döneme girer ve regl dönemi sona erdikten sonra bu stresten kurtulurlar. Bu stres bazen öyle bir hal alır ki, kendinizi yoğun bir baskı altında bile hissedebilirsiniz. Bu nedenle, regl döneminde kilo verilir mi sorunuza karşılık, bu dönemde kilo vermeniz için birkaç öneride bulunabiliriz.
Regl döneminde kilo vermek için başlangıç olarak, kuru meyve çeşitlerinden tüketebilirsiniz. Bunların arasında, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru erik gibi bir çok çeşit bulunmakta. Bu meyvelerin içeriklerinde hem lif hem de doğal şeker bulunmakta olduğu için, insülin hormonunun çok fazla uyarılmamasını sağlarlar. Bu sayede, bu yiyeceklerle hem açlık hissinizden kurtulursunuz, hem de regl döneminde iştahınızın artması ile fazla yemek yeme durumunuzdan kurtulmuş olursunuz. Bu şekilde regl döneminde kilo vermenize bir şekilde yardımcı olabilirsiniz. Regl döneminde artan iştah ve sürekli şeker açlığı sebebiyle kilo vermenin durduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bu iştahın ve şeker tüketiminin önüne geçtiğinizde kilo vermenizin durmadığını görebilirsiniz.
Regl döneminde yaşadığınız stres, sizin kendinizi biraz da depresyonda gibi hissetmenize neden olmaktadır. Bu ruh halinden kurtulmanız, kendinizi kötü hissettiğiniz her an soluğu mutfakta almamanız gerekmektedir. Bunun için de Omega-3 yağ asitlerinden faydalanabilirsiniz. Omega-3 yağ asitleri en çok balık yağında ve cevizde bulunmaktadır.
Regl döneminde kendinizde bir gerginlik olduğunu hissedersiniz. Bu gerginliğin nedeni şişkinlik, şişkinliğin nedeni ise ödemdir. Regl döneminde her kadının vücudunda ödem oluşmaktadır. Bu ödem normalde vücudunda ödem oluşan insanlar gibi kurtulması zor bir ödem değildir. Bu ödemden kurtulmak için tuzlu besinleri tüketmekten kaçınmalı ve vücudunuza potasyum desteği sağlayabilirsiniz. Bu şekilde regl döneminde kilo vermek için başka bir adımı daha tamamlamış olacaksınız. Bu arada, potasyumu, patates ya da muz tüketerek alabilirsiniz.
Regl döneminde kilo verilir mi sorusunun son yanıtı olarak size egzersiz diyebiliriz. Regl döneminde yapacağınız her türlü egzersiz kendinizi mutlu hissetmenizi de sağlayacaktır.

0 yorum :

Yorum Gönder