TON BALIKLI TAPENADE


  Bu tarifi ister meze olarak, ister makarna sosu olarak, ister sandviç arasına sürmek için, isterseniz de kanepe yapmak için kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
- 160 gr ton balığı konservesi
- 50 gr yumuşamış tereyağ
- 1 su bardağı, çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin (150 gr)
- 1 avuç taze fesleğen
- 1 limonun kabuklarının rendesi
- Yarım tatlı kaşığı hardal
- (Yaklaşık) 1 limon suyu (Eklerken tadına bakıp, kendinize göre ayarlayabilirsiniz.)
- Bol karabiber
- Dilerseniz sarımsak ve/veya kırmızı soğan rendesi
Ton balığı konservesinin yağını iyice süzün ve ardından bir çatal yardımı ile iyice karıştırın. Tereyağını da çatal ile iyice ezin. Diğer malzemelerle birlikte mutfak robotuna koyup, kesik kesik çalıştırın. Krema gibi olsun. Çıkartıp, oda sıcaklığında ikram edebilirsiniz. Buzdolabında 2 gün bekletebilirsiniz.
Yukarıdaki malzemelerle yapılan tapenade’da toplam 714 kkal bulunmakta.