Günlük Hayatta Egzersiz

Egzersiz yapmaya çok mu üşeniyorsunuz? İşte ipuçları... Formda Kalmak! deyince birçok kişinin aklına fitness centerlar gelir. Ama biz oraya gitmeyi ne kadar çok sevdiğinizi (!) biliyoruz. İşte bu yüzden egzersizi yaşamınıza sokmanın başka bir yolunu bulduk. Günlük ritminiz içinde farkında olmadan egzersiz yapacaksınız. Hem de asgari efor sarfederek!

Televiyon izlerken kanalı değiştirmek için kumanda kullanmayın!

Evinizde kumandayı saklayın ya da evdeki birinden kumandayı saklamasını isteyin. Belki bu size çok komik gelecek ama araştırmalara göre kanalı değiştirmek için kumandayı kullanmak yerine yerinizden kalkarsanız odanın içinde 1 dakika kadar yürümüş olursunuz. Bu da senede 2.2 oranında kilo vermenizi sağlar. Kendinizi biraz olsun teknolojiden soyutlayabilirsiniz!

Ev işi yapmaya çalışın!

Ev işi yapmanın ne kadar kalori yaktığından haberiniz var mı? Camları silin, evi süpürün, tozları alın hanımlar! Ev işlerini ne kadar çabuk yaparsanız, o kadar fazla kalori yakarsınız. Hızlı olmaya özen gösterin! Ev işi yapmak bir çoğunuza çekici gelmeyecektir özellikle de çalışan hanımlara. Ama bir de şu açıdan bakın derim, yarım saat elektrikli süpürge ile evi güzel bir şekilde süpürmek, 10 dakika jogging yapmanın yerini tutar!

Reklam Molalarından Faydalanın!

Reklam izlemeyi hemen hemen kimse sevmez. Üstelik ülkemizde ne yazık ki (!) bir program arasında defalarca kez reklam veriliyor. Madem reklam izlemek istemiyorsunuz bu 5-10 dakikalık aradan faydalanmaya hazır olun. Akşam saatlerindeki reklamlardan faydalanacak olursanız, bu yerinizden en az 10 kez kalkmanızı sağlar. Bu 5 dakikalık zaman diliminde birkaç bacak egzersizi yapabilirisiniz. Böylece hem televizyon izlerken kalori yakmış olacaksınız!