BU BESİNLERİ YİYEREK YAĞ YAKIN


Kilo vermek günümüzde çoğu insanın en büyük problemi olmuş durumda. Kilo vermek için onlarca diyet programı var. Her ne kadar bu diyetler etkili olsa da diyete göre yaşamak insanlara çok zor geliyor. Bu zamana kadar dengeli beslenmeyen, yediklerine içtiklerine fazla önem vermeyen insanlar bir anda bu diyet programları ile karşılaşınca tabi ki diyet programına uymakta zorluk çekiyorlar ve diyete uymamaya başlıyorlar.
Günlük yaşamda çeşitli diyetler deniyorsunuz ve spor yapıyorsunuz ama yinede kilo veremiyorsunuz. O zaman işte sizi yağlardan kurtaracak yararlı besinler.
Beslenirken, yağ yakmak adına size ufak bir besinler ve tavsiyeler listesi hazırladık.
C vitaminli besinler tercih edin. Örneğin limon, portakal gibi… Bu tip c vitaminini bünyesinde yüksek barındıran besinler sizin yağ yakışınızı hızlandıracaktır.
Çeşitli bitkisel çaylar, örneğin; Sinameki, yeşil çay, balık otu, biberiye vb. Bitkisel çayları düzenli kullanarak, yağ yakışını hızlandırabilirsiniz. Bu tip bitkisel çayların, su atıcı ve yağ yakıcı özellikleri bulunur.
Süt, ayran vb. gibi sıvı gıdaların yağsız olanlarını tercih ediniz. Ayrıca günlük yarım litre sütün günlük kalsiyum ihtiyacınızı karşılayacağını da unutmayınız.
Kırmızı etlerden vazgeçebilirsiniz. Onun yerine beyaz etleri tercih etmelisiniz. Kırmızı etler beyaz etlere göre çok daha fazla oranda yağ barındırır.
İştah probleminiz varsa, yemeden duramıyorum diyorsanız, size tarçını tavsiye ediyoruz. İştahınızı büyük ölçüde tıkayacaktır.
Zencefil, içeriğinde bulunan gingerol sayesinde, metabolizmanızın çalışma hızını arttıracaktır. Aynı zamanda da sindiriminizi de hızlandıracaktır.
Vücut ısınızı arttıracak besinler tercih edin. Örneğin; Kırmızıbiber. Kırmızıbiber vücut ısınızı arttırarak yağ yakışınızı hızlandırır.
Enginar seviyorsanız eğer, bol miktarda yiyebilirsiniz. Enginarın su atıcı özelliği vardır. Bu şekilde tuzun vücudunuzdaki olumsuz etkilerinden sizi korur.
Baklagiller lif ve demir kaynağıdır. Ayrıca iyide bir protein çeşididir. Lifli gıdalar yağ yakışını hızlandırırken, sizin dengeli beslenmenizde de büyük rol oynar. Baklagilleri listenizde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Örneğin; bulgur
Yemeklerde kullanacağınız yağlara da dikkat etmelisiniz. Bitkisel yağları tercih etmeli ve oranını iyi ayarlamalısınız. Yapacağınız diyete ve kilonuza göre bunu ölçülendirmelisiniz. Zeytinyağı işte tam size göre bir yağ çeşididir. Düzenli zeytinyağı kullanımıyla hem yağ yakar hem de, kolesterol seviyenizi düşürürsünüz.
Zengin protein ve aminoasit kaynağı olan yumurtadan vazgeçmeyin. Yumurta kas gelişiminde en iyi yardımcınız olacaktır
Bol miktarda su için. Su metabolizmanızı düzenler. Gün içerisinde minimum 2 lt su içmeliyiz. Su vücudunuzda enerji oluşumu sağlar ve zayıflamaya yardımcı olur. Aç karna içilen su vücuttan toksin maddelerinin atılmasına yardım eder; karaciğer, böbrek ve bağırsaklarda toksin birikimini önler ve yağ yakışına yardımcı olur.
Karbonhidrat seçimi; diyet yaparken kilo vermek ve yağ kaybını görebilmek için glisemik yükü az olan doğru karbonhidratlar seçilmelidir. Bu besinler vitamin, mineral ve posa açısından zengindir ve daha doyurucu olabilir. Düşük glisemik indeksli karbonhidratlarla kandaki insülin düzeyinizi düşük tutarak yemekten sonra vücutta yağ depolanmasına engel olabilirsiniz.
Abur cuburdan uzak durun! Cips, bisküvi, kola, gazoz vb. Sağlıksız besinlerden uzak durun. Bu besinler vücudunuzun yağ oranını arttırır. Sağlıksız beslenmenize sebep verir.