Alkol Kilo Alma Sebebi Mi?



Alkol bir çok insanın hayır demeden tükettiği bir maddedir. Ancak hiçbir içki kilo vermeye yardımcı değildir.
Alkol alırken şuanda bulunduğunuz kiloyu muhafaza etmek istiyorsanız, o gün aldığınız besinlerin kalori miktarını düşük tutarak alkol ile kalori miktarını tamamlamalısınız. Fakat bu yöntem uzun vadede vücudunuza çok ciddi zararlar verebilir. Bunun sebebi alkolün içinde hiçbir şekilde protein karbonhidrat yada buna benzer mineral gibi besleyici madde bulunmamasından kaynaklıdır.
Alkol ile kilo vermek mümkün olmadığından ötürü, yediklerinize dikkat ederek bulunduğunuz kiloyu muhafaza etmeniz gerekmektedir. Kilo verdiren içki yoktur. Alkol miktarı düşük ya da yüksek içki vardır. alkol miktarı yüksek içkilerin fazla tüketilmesi kilo almaya sebep olabilir. 1 gram alkol 7 kaloridir. Bunu göz önüne alacak olursak, alkol ile birlikte tüketilen fazla yağlı gıdalar ne yazık ki vücutta depo edilir. Bunun sebebi vücudun ilk önce alkolden aldığı enerjiyi tüketmesinden kaynaklıdır. Ne kadar çok alkol alırsanız, vücut enerji olarak kullanmak için önce alkolden aldığınız kaloriyi seçecektir. Vücut alkol ile aldığı enerjiyi daha zor yaktığı ve vücudun günlük olarak yaktığı enerji miktarı sınırlı olduğu için, yanında alınmış olan ek gıdalardaki tüm yağlar vücutta depo edilir. Sonuç olarak tüm içkiler kilo aldırır.
Tabi ki bayanların ve erkeklerin alkol tüketiminde bir sınırları var. Kadınlar hormonal dengeleri nedeni ile alkolü daha zor sindirirken, erkekler bu konuda biraz daha rahattırlar. Ortalama olarak kadınlar 1 kadeh alkol alırken, erkeklerin 2 ya da 3 kadeh kadar alkol almaları sorun teşkil etmemektedir.
Diyet yaparken içilebilecek olan içkilerin de yine alkol miktarına göre seçilmesi gerekmektedir. Bu içkiler bira ya da şarap gibi alkol oranı düşük içkilerdir. Diyet yaparken tükettiğiniz içkinin alkol oranına dikkat etmezseniz, yapmış olduğunuz diyetten beklediğiniz sonucu alamayabilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder