GÖBEĞİNİZDEN KURTULMA ÖNERİLERİ

Bugünlerde hem kadınların hem de erkeklerin en büyük sorunlarından biri kiloları. Özellikle göbek hem kadınların hem de erkeklerin problemleri arasında başta geliyor.
Düz karın için 9 öneri..
Yiyecekler
Fasulye, nohut, mercimek gibi gıdalar ile kiraz, çilek, vişne gibi küçük
meyvelerin herkes için iyi yiyeceklerdir. Kuru fasulye, böğürtlen, kuru kayısı, kış meyvelerinin taze sıkılmış suları kilo vermede en etkili yiyecekler olarak sıralanmakta. Bu yiyecekler kişinin tok hissetmesini sağladığı için kilo vermeye de yardımcı oluyor. Üstelik bunlardan günde 25 ila 35 gr kadar tüketmeniz yeterli. Hiç yememek ise sağlığınız açısından yapacağınız en büyük yanlışlardan biri.
İçecekler
Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde buzlu soğuk
su en iyi içeceklerden biridir. Kalorisizdir, midenizde doygunluk hissine neden olur ve böylece daha az yersiniz. Kan basıncınızı düzenler ve adet öncesi dönemi rahat atlatmanızı sağlar. Buzlu su içtiğinizde vücudunuz ısınmak için ekstra kalori harcar. Bunu da aklınızın bir kenarında bulundurun. Zayıflamak için alkolden uzak durun. Likör ve bira kandaki kortisol oranını yükseltir ve yağların göbek çevresinde toplanmasına sebep olur.
Vitaminler
Kalsiyum kemiklerinizi koruyarak omurgada çatlaklara neden olan osteoporozu engeller. Bu sistem çöktüğünde göbek dışarı fırlar. Eğer 50 yaş civarında veya daha yaşlı bir kadınsanız günde bin 500 mg kalsiyum almaya özen göstermelisiniz. 50 yaş altındaki erkeklerin ve kadınların günde 1000 mg kalsiyum almaları gerekmektedir. Doğru bir beslenme düzeniniz yoksa ve yeterli miktarda vitamin almıyorsanız, göbek veya bel çevresinden zayıflamak için zayıflama ilaçları kullanmamalısınız. Bu ilaçlar egzersiz veya doğru beslenme desteği olmadan hiçbir işe yaramaz.
Jimnastik hareketleri
Yere eğimli sabit egzersiz bandı jimnastik aletleri içinde en iyisidir. Yer çekimi nedeniyle vücudunuzun üst kısmı altından daha ağırdır. Ayarlanabilir aletle birçok zor hareket yapılabilme şansınız var. Egzersiz aletini minimum 30 derece yere eğimli olacak şekilde kurun. Aletin oturma yerine oturun ve ayaklarınızı ayağınızı tutması için yapılan yere koyun. Yavaşça aletin üzerine doğru uzanın ve ellerinizi başınızın altına koyarak yavaş bir şekilde doğrulmaya çalışın. Hareketleri sürekli olarak tekrarlayın.
Bisiklet en kötüsü
Bel çevresi için en iyi sporlar Kickbox, raket oyunları, squash, krol crawl yüzme ve tek başınıza tenis oynamaktır. Bunun yanında herhangi bir aerobik egzersizi de göbek çevresindeki yağları eritmenizde yardımcı olur. Tüm bu sporlar bir saatte 475 kaloriden daha fazla yakmanızı sağlar. Bisiklet sürmek bel inceltme için en kötü spordur. Bisiklet sürme egzersizi basenlerinizden kurtulabilmeniz içindir. Bu kaslar tüm vücutla bağlantılı değildir.
Ev aletleri
Evinizde yapabileceğiniz en iyi egzersiz, egzersiz topuyla hareket etmektir. Egzersiz topuyla vücudunuzu eğin, bükün. Eğer sırt ağrısı sorunlarınız varsa egzersiz topundan uzak durmalısınız.
Alışkanlıklar
Sağlığınız açısından herkesin edinmesi gereken alışkanlık dik yürümek ve oturmaktır. Kendinizi serbest bırakarak yürümeniz göbeğinizin öne çıkmasına sebep olur. Zaman içerisinde bu göbek kalıcı bir hal almaya başlar. Aklınıza geldikçe göbeğinizi içinize çekip bırakmanız da belinizin incelmesine yardımcı olur. Sigara içmeniz veya pasif içici olmanız başınıza gelebilecek en kötü alışkanlıklardan biridir. Düzenli içicilerin bel çevresi dumanı içlerine çektikleri ve üfledikleri için daha fazla kalınlaşır.
Göbek şişkinliğini azaltan öneriler
  • Su için.
  • Cipsten vazgeçin.
  • Fazla tuzlu gıdalar tüketmemeye çalışın.
  • Sakız çiğnemek fazla hava yutmanıza neden olur, bu sebeple fazla çiğnemeyin.
  • Sindirim sorunu yaşıyorsanız bir veya iki fincan kahve lavaboya gitmenizi sağlayabilir.
Zayıflatan kıyafetler
Kıyafet dolabınızı vücudunuzu şekillendirecek kıyafetlerle doldurun. Bel çevresi için üretilen ‘Lycia’ içeren kıyafetlerden edinin. Giydiğiniz kıyafetler sizin vücudunuzu tamamen sardığı zaman yemek yerken sizi sıkıştırmaya başlayacakları için fazla yemek yemezsiniz. Eğer fazla kiloluysanız kıyafetler sizi sıkabilir ve yağlarınız taşabilir. Bu nedenle üzerinize göre olanları tercih etmelisiniz.