PANCAR SALATASI

Pancar salatası malzemeleri
2 pancar
7-8 beyaz lahana yaprağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı kapari
2 çorba kaşığı konserve mısır
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1.5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı keten tohumu yağı
Tuz

Pancar salatası hazırlanışı
Balıktan sonra en değerli Omega-3 kaynaklarından biri cevizdir, biri de keten tohumu yağı. Günde 1 çay kaşığı keten tohumu yağı günlük Omega-3 ihtiyacınızı karşılar.
Pancarların saplarını kesip kabuklu olarak haşlayın ve süzün. Kabuklarını soyup ince bir şekilde dilimleyin. Lahana yapraklarını ince şeritler halinde doğrayın.
Sirke, zeytinyağı, keten tohumu yağı ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Lahana, ceviz, kapari ve mısırı ayrı bir kâsede harmanlayın.
Pancar dilimlerini servis tabağına dizin. Ortasına lahanalı karışımı yayın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın.

Pancar salatasının 1 porsiyonu 75 kaloridir.