TON BALIKLI SANDWICH


Ton balıklı sandviç malzemeleri
4 dilim tam buğday ekmeği
2 küçük kutu diyet ton balığı konservesi
1 yemek kaşığı diyet mayonez
2 taze soğan
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 kırmızı salçalık biber
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Tuz
Yarım demet roka
Kıvırcık maydanoz
Süslemek için
Beyaz peynir
Sivri biber
Domates dilimleri
Kekik
Kırmızı pul biber
Ton balıklı sandviç hazırlanışı
Balık konservesinin yağını süzüp bir kaseye koyun. Biberi küçük bir şekilde ve soğanları ince ince doğrayıp balıkları aldığınız kaseye ekleyin. Kıyılmış dereotu, rendelenmiş limon kabuğu, tuz, hardal ve mayonezi de ekleyip iyice karıştırın.
İki dilim ekmeğin üzerine roka yapraklarını yerleştirin. Balık karışımını rokaların üzerine koyun. Kıvırcık maydanozları uç kısımlarına doğru yerleştirin ve ekmek dilimlerini üzerine kapatın.
Küp şeklinde doğranmış beyaz peynirin üzerine kekik ve pul biber döküp çöp şişe veya kürdana geçirin. Biber ve domates dilimi de ekleyip sandviçlerin üzerine batırın. Ardından servis yapın.