ZARARLI OLAN DİYETLER

Yaz yaklaşırken kışın aldığınız kilolardan kurtulmak istiyorsanız bu diyetlerden uzak durmalısınız.

Yaz yaklaşırken kışın aldığınız kilolardan hızla kurtulmanın yollarını aramaya mı başladınız? İnternette aradığınızda hızlı zayıflattığı söylenen binlerce diyet önerisi bulabilirsiniz ancak ne kadar işe yaradıkları hakkında en ufak fikriniz yoktur. Deneme yanılma yöntemi ile sağlığınızdan olmak istemiyorsanız işte işe yaramayan 5 mucize diyet.
Greyfurt diyeti
Çoğu zaman ‘greyfurt diyeti’nin mükemmel bir yağ yakıcı olduğu söylenir. C vitamini ve lif bakımından zengin olan greyfurt ile güne başlamak harika olabilir ancak greyfurdun yağ yakıcı bir özelliği bulunduğuna dair kesin bir kanıt bulunmuyor.
Meyve suyu diyetleri
Sıvı tüketimine ağırlık veren meyve suyu diyetleri metabolizmanızı hızlandırabilir. Bu diyet besleyici içeriği az olduğu için, zayıflamanızı sağlar ancak zamanla metabolizmanızın daha yavaş çalışmasına neden olabilir. Sıvı içecekleri bıraktığınızda verdiğiniz kiloları beklemediğiniz bir şekilde geri alabilirsiniz.
Elma sirkesi diyeti
Elma sirkesini salatalarda severiz ancak yemeklerden önce 3 yemek kaşığı içilmesi öneriliyor. Fakat bu mide asidinin yükselmesine neden olarak midenize zarar verebilir. Ayrıca, yemekten önce aşırı derecede mide bulantısına da yol açabilir. Bunların dışında zayıflattığını belirten bir kanıt da henüz bulunmamıştır.
Lahana çorbası
Bu diyetle sadece lahana çorbası yiyerek ayda 4,5 kilo zayıflayabileceğiniz öne sürülüyor. Bu oran zayıflamak isteyenler için büyük bir oran. Ancak verdiğiniz kiloları katı yiyecekler içeren normal beslenmenize geri döndüğünüzde yeniden alabilirsiniz. Bu diyet zayıflık, konsantrasyon eksikliği, baş dönmesi gibi sıkıntılara sebep olabilir. Diğer bir deyişle yoğun yaşamınızı sürdürmek için bir kase lahana çorbasından çok daha fazla besine ihtiyacınız var.
Akçaağaç pekmezi
Kek ve waffle hazırlarken Akçaağaç pekmezinin ne kadar mucize bir besin olduğunu düşünebiliriz. Ancak Akçaağaç pekmezi sizi zayıflatacağını düşündüğünüz bir besin değildir. Akçaağaç pekmezi ile hazırlayacağınız limonata gibi içeceklerin yağlarınızı eriteceği öne sürülüyor. Sadece bu şekilde beslenmek protein yetersizliğine, kas erimesine hatta kalori yakma kapasitenizin yavaşlamasına bile neden olabilir. Akçaağaç pekmezi diyetinde de gördüğünüz gibi mucize olarak nitelendirilebilecek bir durum bulunmuyor.
Eğer zayıflamak istiyorsanız, kısa sürede ve kolayca olmasını sağlayacak bir yol bulunmuyor. Sağlıklı, dengeli beslenme ve düzenli egzersiz kilolarınızdan vücudunuza zarar vermeden kurtulmanızın tek yolu!