Fırında Kabak Turtası


   İçindekiler

* 3-4 kabak
* 3 dal dereotu
* 1 soğan
* 2 çay kaşığı sıvıyağ
* 1 kahve fincanı su
* 8 çorba kaşığı yoğurt
* 1 yumurta
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
* Birkaç nane yaprağı
* Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Kabakları yıkayıp halka halka dilimleyin. Ardından dereotunu kıyın. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı atın. Pembeleşinceye kadar kavurun. Kabağı ekleyip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
Dereotunu, tuzu ve karabiberi üzerine serpin. Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kasede çırpın ve kabağa ilave edin.İyice karıştırın. Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Hazırlama Süresi : 10 dk Pişme Süresi : 15 dk Bu yemeğin 1 porsiyonu 195 kaloridir.