İstanbul Özel Hizmet Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Aşkın Yüksel, bilgisayar ve televizyon karşısında sürekli kurabiye, kek, asitli içecekler tüketmenin hızlı kilo almada ve bir türlü kilo verememede önemli bir rolü olduğunu belirtti.
İşte kadınlarının kilo problemlerini ortadan kaldırmaları için alabilecekleri önlemler
• Salataları servis yaparken mutlaka kevgir kullanmalısınız ki yağ servis tabağında kalsın.
• Etli yemeklere kesinlikle yağ ilave etmeyin. Kendi yağıyla pişerse hem daha lezzetli olur hem de kalorisi azalır.
• Et suyunun jelini atıp kullanın çünkü et suyunun jelinde yağ birikir.
• Yemeklerde tuz yerine damak tadına göre; nane, köri, karabiber, kimyon gibi baharatlar kullanmalısınız çünkü tuz vücutta fazla su birikmesine sebep olur.
• Patatesi haşlanmış ya da fırında pişirerek tüketmelisiniz. Eğer patatesi kızarmış seviyorsanız kendinize ellerinizle yağsız patates cipsi hazırlayabilirsiniz. Patatesleri cips gibi ince bir şekilde kesip ısıtılmış, yağsız tost makinesinde pişirerek yiyebilirsiniz.
• Tavuğun derisini kullanmamalısınız çünkü tavuktaki en fazla yağ derisinde bulunur.
• Etin görünen yağları ayıklanıp kullanılmalıdır.
• Yemek pişirirken yanmaz tava kullanınız.
• Yemekleri karıştırırken tahta kaşık kullanmalısınız. Metal kaşık, sebzelerdeki C vitamininin kaybolmasına sebep olur.
• Lokmaları 20-25 kez çiğneyin.
• Her gün yürüyüş ve egzersiz yapın. Özellikle sabah açken yapılan bir saat tempolu yürüyüş, kilo almaktan koruyacağı gibi kilo vermenize de yardımcı olacaktır.
• Kabul günleri kilo almanıza sebep oluyor. Böyle günlerde sebze ağırlıklı ve zeytinyağlı yiyecekler tercih etmelisiniz.
• Şekerli ve gazlı içecekler yerine ayran veya taze sıkılmış meyve sularını tüketmeye gayret edin. Vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengin olan bu içecekler günlük vitamin ihtiyacınızı karşılamada katkıda bulunacaktır.
• Ağır hamur tatlıları yerine dondurma veya sütlü tatlıları tercih etmelisiniz.
• Gün içerisinde televizyon karşısında yemek yemeyin. Televizyon karşısındayken hem ne kadar yediğinizi anlamazsınız hem de normalden daha hızlı tüketirsiniz.
• Etli yemeklere kesinlikle yağ ilave etmeyin. Kendi yağıyla pişerse hem daha lezzetli olur hem de kalorisi azalır.
• Et suyunun jelini atıp kullanın çünkü et suyunun jelinde yağ birikir.
• Yemeklerde tuz yerine damak tadına göre; nane, köri, karabiber, kimyon gibi baharatlar kullanmalısınız çünkü tuz vücutta fazla su birikmesine sebep olur.
• Patatesi haşlanmış ya da fırında pişirerek tüketmelisiniz. Eğer patatesi kızarmış seviyorsanız kendinize ellerinizle yağsız patates cipsi hazırlayabilirsiniz. Patatesleri cips gibi ince bir şekilde kesip ısıtılmış, yağsız tost makinesinde pişirerek yiyebilirsiniz.
• Tavuğun derisini kullanmamalısınız çünkü tavuktaki en fazla yağ derisinde bulunur.
• Etin görünen yağları ayıklanıp kullanılmalıdır.
• Yemek pişirirken yanmaz tava kullanınız.
• Yemekleri karıştırırken tahta kaşık kullanmalısınız. Metal kaşık, sebzelerdeki C vitamininin kaybolmasına sebep olur.
• Lokmaları 20-25 kez çiğneyin.
• Her gün yürüyüş ve egzersiz yapın. Özellikle sabah açken yapılan bir saat tempolu yürüyüş, kilo almaktan koruyacağı gibi kilo vermenize de yardımcı olacaktır.
• Kabul günleri kilo almanıza sebep oluyor. Böyle günlerde sebze ağırlıklı ve zeytinyağlı yiyecekler tercih etmelisiniz.
• Şekerli ve gazlı içecekler yerine ayran veya taze sıkılmış meyve sularını tüketmeye gayret edin. Vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengin olan bu içecekler günlük vitamin ihtiyacınızı karşılamada katkıda bulunacaktır.
• Ağır hamur tatlıları yerine dondurma veya sütlü tatlıları tercih etmelisiniz.
• Gün içerisinde televizyon karşısında yemek yemeyin. Televizyon karşısındayken hem ne kadar yediğinizi anlamazsınız hem de normalden daha hızlı tüketirsiniz.