BERABER TÜKETİLMESİ GEREKEN MEYVELER


Bazı yiyeceklerin birlikte yenildiklerinde birbirlerinin besleyici özelliğini artırdıkları belirtildi. Amerikan haber sitesi Daily Beast yapılan araştırmalar ve uzmanların tavsiyelerinden yola çıkarak, birlikte yenilmesi gereken gıdaları açıkladı:
1- Ispanak-pancar: Ispanakta bulunan demir; pancar veya biber gibi yiyeceklerdeki C vitaminiyle birleştiğinde bağırsaklarda daha iyi emiliyor.
2- Domates-zeytinyağı: Domateste bulunan ve kalp-damar hastalıklarıyla bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltan likopen maddesi, yağda çözülüyor. Bu sayede kalbinizi koruyabilirsiniz.
3- Biftek-havuç: Havuçtaki A vitamini, bir protein eşliğinde daha iyi emilebiliyor.
4- Yeşil çay-limon: Yeşil çay limonla içildiğinde, antioksidanların etkisini 13 kat arttırıyor.
5- Sarımsak-balık: Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince enfeksiyon giderici bir etki gösteriyor.
6- Kırmızı et-biberiye: Ette bulunan ve yaşlanma etkilerine yol açan serbest radikaller, biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hale geliyor.
7- Portakal suyu-yulaf ezmesi: Her ikisi de kalp krizini önlemeye ve damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olurken, bir araya geldiklerinde bu etkileri iki katına çıkıyor.
8- Elma-kırmızı şarap: Antioksidan özelliğiyle kansere karşı koruyucu flavonoidler içeren elma ve kırmızı şarap birlikte tüketildiğinde kanın pıhtılaşmasını önleyip kalp-damar sistemini koruyor.
9- Yabanmersini-üzüm: Her ikisi de antioksidan deposu olan bu meyveler birlikte yenildiğinde bu özellikleri daha da artıyor.
10- Sert kabuklu yemişler-çekirdekler-kurutulmuş meyveler: Protein açısından güçlü olan bu yiyecekler birlikte tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırıyor.