CEVİZLİ MUZ TATLISI


  Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içermekte. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın sağlığınız açısından çok yararlı maddelerle donatılmış durumda.
Cevizli muz tatlısı malzemeleri
4 muz
1 çay kaşığı vanilya
15 gr tereyağı
12 kedidili bisküvi
3 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
1 çorba kaşığı iri çekilmiş yerfıstığı


Cevizli muz tatlısı hazırlanışı
Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın. Ardından muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın ve soyulmuş muzları kalıba dizin.
Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine serpin.
Kalan tereyağını bir tavada eritip bisküvi ve cevizleri kavurun. Onları ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin. Üzerine yerfıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Cevizli muz tatlısının 1 porsiyonu 200 kaloridir.