TAM BUĞDAY UNLU DİYET KRAKER TARİFİ


Genel olarak işlenmiş gıdalardan uzak duran biriyseniz; size uygun bir kraker tarifimiz var. Sabahları yemek için veya ara öğünlerde atıştırmak için yanınızda taşıyabilirsiniz. Çok lezzetli bir şey sayılmaz; hani sunta gibi diyetabir edilen hazır diyet bisküviler vardır ya, aynen onları andırıyor. Zaten bu krakerleri lezzetli olduğundan değil, katkısız ve tam buğday unlu olduğu için yapıyoruz.
Bir diğer uyarı da; içinde katkı maddesi olmadığı için çabuk bayatlayabilir. Ben 2. günden sonra buzdolabında tuttum.
Malzemeler:
- 2 su bardağı+2 parmak tam buğday unu
- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı (75 ml)
- 1 çorba kaşığı yoğurt (Hamurun yoğunluğuna göre arttırılabilir.)
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
-
100 gram
labne peyniri (Eğer tuzlu yapacaksanız.)
- Tarçın, zencefil (Eğer tarçın aromalı yapacaksanız.)
Tüm malzemelerle bir hamur oluşturun. Oldukça sert bir hamur oluyor. Merdane yardımıyla açıp, kurabiye kalıplarıyla krakerleri çıkarın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepside, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 20 dakika kadar (fırınınıza göre değişebilir) pişirin. Renkleri hafif pembeleşince alın.
100 gram tam buğday ununda yaklaşık 407 kkal bulunmakta.
Bir ölçü hamurdan, fotoğraflardaki gibi ufak kurabiye kalıplarıyla, 40′a yakın kraker çıkıyor.