Az Kalori Tüketmek İçin Ne Yapmalı?



Zayıflama, kişinin aldığı ve yaktığı kalorilerin hesabı ile alakalıdır. Almış olduğunuz kalori miktarı, yaktığınızdan fazla ise, kilo vermeniz mümkün değildir.

Diyete başladığınızda, kilo vermenizi sağlayan şey, gün içinde aldığınız kalori miktarını azaltmış olmanızdır. 

Spor yaparak daha fazla kalori yakma şansınız tabi ki var. Ancak siz diyet yapamıyorsanız ve spora da ayıracak vaktiniz yok ise, aldığınız kalori miktarını azaltmanız adına size bir liste hazırladık.

Bu önerileri uygulayarak günlük tükettiğiniz kalori miktarını azaltma imkanınız olacak. Diyet yaptığınız zaman daha fazla kilo veriyor da olsanız, bu liste sayesinde en azından bulunduğunu kiloyu muhafaza ederken, çok yavaş ve dengeli bir biçimde zayıflama şansını da yakalamış olacaksınız.
 
  • Tam yağlı sütler yerine light sütleri tercih edin.
  • Salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden birini yiyecekseniz, kesinlikle yağ kullanmadan pişirin.
  • Tavuk yerken derisini ayırmaya özen gösterin.
  • Öğle yemeğinde salata gibi hafif bir şeyler yiyecekseniz, hazır salata sosları yerine sadece sirke ve zeytinyağı kullanın.
  • Kuru baklagil ve ızgara tavuk, kırmızı etin yerini ziyadesiyle tutacaktır. Bu besinleri kırmızı et yerine yemeye çalışın böylece hem protein ihtiyacınızı karşılar, hem de aldığınız yağ miktarını düşürürsünüz.
  • Kutu meşrubatlar yerine, şekersiz meyve suyu tüketin.
  • Gün içinde tükettiğiniz sıcak içeceklerden 1-2 tanesini şekersiz için.
  • Sandviç alırken mayonez yerine hardal tercih edin.
  • Yemeğinizin yanına almış olduğunuz ekmelerin 2 dilimini yemeyin.
  • Tost yiyecekseniz, hazırlarken yağ koymayın.
  • Kıyma veya tereyağı ile hazırlanmış soslar yerine light yoğurt veya zeytinyağlı sosları kullanmaya özen gösterin
  • Peynirli bir yemek ya da sandviç hazırlarken kullandığınız peynir miktarını düşürün.
  • Normal makarna yerine mutlaka kepekli makarna tercih edin.
  • Et yemeklerinin yanında mutlaka sebze tüketin.
  • Sandviç ekmeğinizin tam tahıllı olmasına özen gösterin.
  • Her öğünde yemeğinizin yanında salata tüketmeye çalışın.
  • Pişirmiş olduğunuz yemeğe sofrada sos ekleyecekseniz, pişirirken az yağ kullanın veya kullanmayın.
  • Evde abur cubur bulundurmayın. Onun yerine dolabınızı meyveli yoğurt ve türevleri ile doldurun. Farklılık yaratmak isterseniz fırında yağsız olarak baharatlarla çeşnilendirebileceğiniz ince dilimlenmiş patatesler hazırlayabilirsiniz.
  • Her öğün arasında az da olsa meyve tüketin.
  • Bir çok kadının hayır diyemeyeceği ve çok sık tükettiği çikolatayı aklınızdan çıkaramıyorsanız, bitter çikolataya alışmaya çalışın. Bitter çikolata diğer çikolata çeşitlerine oranla daha az kalori içerir. Üstelik yüksek miktarda antioksidan içermesinin yanında kolestrolü düşürür.


0 yorum :

Yorum Gönder